Träningsgrupper

Ungdomar på löpbanor på friidrottstävling

Friidrotten i Malax är uppdelad i fyra olika träningsgrupper med ett totalt deltagarantal på 20 – 40 personer per grupp. . Dessutom har vi äldre idrottare som tränar i ÖIDs träningsgrupper eller under personliga tränare.

Småstjärnorna, 2015 – 2016 födda

I den här gruppen har vi en massa stjärnor med tindrande ögon som har energi i överflöd och vill vara i rörelse hela tiden. Träningarna skall vara roliga och mångsidiga och bestå av mycket lek och övningar som utvecklar barnens motoriska färdigheter samtidigt som vi lär oss grunderna i friidrotten, dvs kasta, hoppa, löpa.

Kometerna, 2013 – 2014 födda

Kometerna är minst lika energiska som småstjärnorna och en del har redan hunnit vara med en tid i friidrotten. Gruppen tränar precis liksom småstjärnorna ännu på de motoriska färdigheterna samtidigt som vi plockar in lite fler bitar av de olika friidrottsgrenarna. Vi sätter stor fokus på att det skall vara roligt och mångsidigt.

Knattarna, 2011 – 2012 födda

Knattarna har redan hållit på en längre tid med friidrotten och de har mer regelbunden träning året runt där man går djupare in på grenspecifik träning. Träningen är fortsättningsvis rolig och mångsidig och tröskeln att som helt ny dyka in i verksamheten är fortfarande låg.

Juniorerna, 2010 och tidigare födda

Juniorerna består av föreningens äldsta idrottare med tränarledd verksamhet i grupp inom Malax IF. Mångsidighet är fortfarande ett av de viktiga ledorden i verksamheten för den här gruppen, samtidigt som det småningom hos deltagarna börjar bli mer fokus på den grenen eller de grenarna som man är mer förtjust i.