Knattegruppen

Uppdaterad 14.11.2020

Till knattegruppen hör barn födda 2010 – 2011. Under inomhussäsongen tränar vi en gång per vecka och då vi kan börja vara ute har vi två träningar i veckan. Vi övar upp motoriken och färdigheterna i olika friidrottsgrenar. Grundidén är att barnen skall lära sig springa, hoppa och kasta. Våra övningar varvas med roliga lekar och trevlig samvaro.

På vintern tränar vi i Pixnehallen eller Yttermalax skola och då marken tinar upp så flyttar vi småningom utomhus till friidrottsområdet i Pixne.

Träningar

Träningarna är för tillfället på paus och inleds senast i början på 2021.

Knatteledare

Som ansvariga knatteledare är Anu Lundfors som drar träningarna tillsammans med Johanna Becker. Ibland hoppar även någon av de andra gruppernas tränare in och hjälper till. Kontaktuppgifter till knatteledarna hittar du under sidan om oss.

Deltagaravgift

För att delta i våra friidrottsträningar betalar man en säsongavgift(årsavgift) som år 2020 är 40€. För den avgiften får man delta i all verksamhet som Malax IFs friidrottssektion ordnar, bland annat träningar, tävlingar, läger osv.

Om man är osäker på om friidrott är något man gillar så har man möjlighet att komma och prova på våra träningar två gånger gratis.

Klubbtävlingar

Några gånger per sommar ordnar vi egna klubbtävlingar. Man tävlar i första hand inte mot andra utan mot sig själv. Klubbtävlingar är en form av övning i en trygg miljö inför möjliga framtida större tävlingar som exempelvis stafettkarnevalen eller distriktstävlingar. Alla som deltar får pris.