Knattegruppen

Till knattegruppen hör barn födda 2010 – 2013. Vi träffas en gång per vecka och övar upp motoriken och färdigheterna i olika friidrottsgrenar. Grundidén är att barnen skall lära sig springa, hoppa och kasta. Våra övningar varvas med roliga lekar och trevlig samvaro.

På vintern tränar vi i Pixnehallen eller Yttermalax skola och då marken tinar upp så flyttar vi småningom utomhus till friidrottsområdet i Pixne.

Varje år kommer det förfrågningar om vi även kan ta yngre barn med på träningarna. Vi tar dock inte med yngre barn än sådana som fyller 6 år under innevarande år, dvs de som är födda 2013.

Träningar

Träningar och tävlingar under sommaren 2019

Klä dig enligt väder och ta med en drickaflaska.

Knatteledare

Som ansvariga knatteledare för barn födda 2010 – 2011 är Anu Lundfors och för barn födda 2012 – 2013 Jonna Nordström. Övriga knatteledare är Elin Tallgren, Elsa Moliis, Frida Tallgren och Nathalie Svahn. Ibland hoppar även någon av juniorgruppens tränare in och hjälper till. Kontaktuppgifter till knatteledarna hittar du under sidan om oss.

Deltagaravgift

För att delta i våra friidrottsträningar betalar man en säsongavgift(årsavgift) som år 2019 är 60€. För den avgiften får man delta i all verksamhet som Malax IFs friidrottssektion ordnar, bland annat träningar, tävlingar, läger osv.

Om man är osäker på om friidrott är något man gillar så har man möjlighet att komma och prova på våra träningar två gånger gratis.

Klubbtävlingar

Några gånger per sommar ordnar vi egna klubbtävlingar. Man tävlar i första hand inte mot andra utan mot sig själv. Klubbtävlingar är en form av övning i en trygg miljö inför möjliga framtida större tävlingar som exempelvis stafettkarnevalen eller distriktstävlingar. Alla som deltar får pris.