ÖIDM skidåkning dag 2 stafett

Söndagen 20.1.2019 avgjordes ÖID mästerskapet i skidåkning med stafetter på programmet i Pixne skidspår i Malax. Tre lag från Malax IF ställde upp och ett lag med en deltagare för lite.

Pojkar 10 – 3 x 2 km K+F+F

Först ut för dagen av de egna var pojkar 10 på 3×2 km. Alex, som fick hoppa in som ersättare för en sjuk Emil A, startade säkert och drog upp  20 sekunders försprång på första sträckan. Andra sträckan skidades av Adam och ankaretappen av Emil H. Alla pojkar gjorde starka lopp men tappade några placeringar och kom slutligen in på en hedersam fjärde plats bland hårt motstånd.

Flickor 10 – 3 x 2 km K+F+F

Efter pojkarna var det flickorna 10 som begav sig ut. Inez skidade starkt in på en andra plats efter Oravais IF. Mira gick ut på den andra etappen och höll ställningar till växlingen där Malva gick ut på ankaretappen. Oravais hade lite för stort försprång för att det skulle bli en kamp om guldet, men däremot blev det en klar andra plats till laget.

Flickorna 10:s andra lag från Malax saknade ankaretappsskidare men de två första sträckorna körde Alwa och Victoria starkt och med en till i laget hade de också skidat in på en bra placering.

Glada flickor efter silver, Malva, Mira och Inez
Flickor 12 – 3 x 2 km

Agnes, Matilda och Alva ställde upp i klasse flickor 12. Agnes skidade in som fjärde på första sträckan. I hårt sällskap på andra sträckan tappade Matilda några placeringar men Alva lyckades på ankaretappen knappa in nån placering och laget kom slutligen in på sjunde plats med bara en sekund upp till sjätteplatsen.