ÖIDM skidåkning dag 1

Dag 1 med individuella sträckor i ÖID mästerskapen i skidåkning avklarad på hemmaplan i Pixne! Både ivriga skidare och duktiga funktionärer fanns det än en gång i hemknutarna.

Först klassen ut för dagen var P8, och det blev genast ett guld till Malax genom Alex Lundfors som fick stiga högst upp på pallen

Emil H.

I P10 skidade Emil H. in på en 12:e plats och Adam kom tätt efter på en 14:e plats. Emil A. fick stå över idag på grund av feber.

Malva

I F10 kom dagens andra guld till föreningen genom Malva efter en ursinnig stakning på upploppet. Mira kom in på en nionde plats, Inez på en 12:e plats, Alwa 15:e och Ella skidade in som 26:a.

I D11 var enda deltagaren från MIF Alva och hon kom in på nionde plats.

Jens kom in på en nionde plats i H12

Agnes ställde upp i D12 och kom även hon in på en nionde plats.

I D13 skidade Fanny in på en tionde plats.

H60 Janerik Fogde

Dagens sista man ut av MIFarna var Janerik Fogde i Oldboys klassen H60 som skidade hem dagens tredje guld med 0,5 sekunders marginal till tvåan!