Friidrottens sommar 2020

Efter en sen start med mycket osäkerhet har vi en plan för sommaren. Denna kan dock snabbt ändras och kommer säkert också att ändras en del så håll dig uppdaterad på vad som är på gång. Vi uppdaterar info på den här sidan under sommaren.

Träningar

Småstjärnorna

Småstjärnorna, dvs 2012 – 2014 födda har lekfulla träningar på torsdagar kl. 18.45 – 19.45 i Pixne. Venla Appel är ansvarig småstjärneledare och med sig har hon hjälpledarstjärnorna Nathalie, Mathilde, Ellen och Elin. Ta kontakt med Venla, venla.appel(ät)icloud.com, om du vill ha mer information om verksamheten

Knattarna

Till knattegruppen hör barn födda 2010 – 2011. Anu Lundfors och Johanna Becker är ansvariga tränare och till sin hjälp har de hjälptränarna Mathilde och Ellen. Gruppen har träning på torsdagar kl. 17.30 – 18.30 i Pixne. Ta kontakt med Anu, anu.lundfors(ät)hotmail.com eller Johanna, johannariiki.becker(ät)gmail.com om du vill veta mer träningarna.

Juniorerna

Juniorerna består av 2009 och tidigare födda barn. Mikael Appel, Jonna Nordström, Kenneth Asp, Mikael Asp, Jennifer Söderlund och Sara-Lotta Huhtaoja drar träningar för gruppen men även andra tränare dyker upp mellan varven. Gruppen har två ledda träningar per vecka, på söndagar kl. 18.00 – 19.30 och på torsdagar kl. 10.00 – 11.30. Sara-Lotta kommer att dra torsdagens träning.

Tävlingar

Vi uppmuntrar juniorerna att delta i tävlingar som ordnas både i närregionen och även längre bort. Knattarna hoppas vi vill delta i våra egna tävlingar och även någon tävling i närområdet under säsongen.

Småstjärnornas verksamhet är inte inriktad på tävlande utan att ha roligt, vi ordnar under sommaren några lekfulla klubbtävlingar där alla som deltar får pris, dessa tävlingar är endast öppna för våra egna småstjärnor.

Tävlingsförslag

23.6. Distriktstävling Bennäs

24.6. Knattekarnevalen del 1 – Vasa

25.6. Klubbtävling för småstjärnorna och knattarna -terränglöpning
Vi springer en terränglöpningstävling i Pixne, alla som deltar får pris. Småstjärnorna (ingen tidtagning) klockan 18.00 och knattarna klockan 18.30.
Ingen träning denna kväll.

29.6. Knattekarnevalen del 2 – Vasa

4.7. Knattemångkamps DM – Jakobstad
Finns inte i kilpailukalenteri ännu

8.7. Knattekarnevalen del 3 – Vasa

11.7. Knattestafett DM – Smedsby
Finns inte i kilpailukalenteri ännu

18. – 19.7. Knattefinalen – Nedervetil
Finns inte i kilpailukalenteri ännu

26.7. Klubbtävling och Distriktstävling för 9-åringar – Malax
Klubbtävlingen är endast för småstjärnorna (alla får pris) och efter den är avslutad är det knattarnas tur att tävla i vår egen distriktstävling. Vi delar upp måndagens 27.7. tävling på två dar för att uppfylla covid19 restriktioner. Justering i grenarna kommer att ske.

27.7. Distriktstävling – Malax
Det här är vår egen arrangerade tävling och vi hoppas att så många som möjligt av våra aktiva deltar. Grenarna kommer att ändra på grund av covid19 restriktionerna, men häcklöpning står åtminstone på programmet. Tävlingen är för klasserna 11-, 13- och 15-år.

28.7. Distriktstävling – Bennäs

3.8. Fyrrypinkaasut – Lillkyro

18.8. Distriktstävling – Östermark

19.8. Distriktstävling – Närpes

27.8. Augustispelen – Vörå

6.9. Höstkast – Malax
Grenutbudet kommer att justeras beroende på covid19

12.9. DM i terränglöpning – Nykarleby
Finns inte ännu i kilpailukalenteri

27.9. Flying Finns terräng – Kurikka

Kategorier:
Allmänt Friidrott