Prisutdelning

Under Malax IF:s vårmöte 25.3.2024 ordnade vi prisutdelning för säsongen 2023. Nedan lista på pristagare samt tillhörande motiveringar:

Bild på pristagare som deltog i prisutdelningen 25.3.2024. Från vänster: Elizabeth Fogde, Krister Lundfors, Andreas Ek, Hannez Sarin, Alwa Kinnunen, Victor Ek, Kim Nyqvist, Axel Nisula och Jennifer Dahlgren.

Malax IFs funktionärspris (liten pokal):

Krister Lundfors (skidor) med motivering:
Krister har visat ett outtröttligt engagemang och ett genuint intresse för skidåkning och dess förutsättningar i Malax. Krister är en klippa och eldsjäl inom skidsektionen.

Harald Nymans minnesfond, delas ut till Idrottsintresserad ung person under 16 år (50€):

Alwa Kinnunen, (friidrott) med motivering:

Alwa Kinnunen är en målmedveten och mångsidig idrottare som fostrats av skidning, fotboll och friidrott inom Malax IF. Fotbollen är nu prioritet ett, men Alwa friidrottar och skidar också gärna. Hon är en fin förebild som kombinerar både idrott och musik.

Toivo Koivistos minnesfond, delas ut till en eller flera framstående idrottare (200€):

Victor Ek (futsal), Hannez Sarin (friidrott) med motivering:

Victor Ek tog plats i förstalaget med sin mogna attityd och spelskicklighet. Han satte 9 mål på 11 matcher redan under sin första seniorsäsong i den högsta regionala serien.

Hannez Sarin har en riktig succésäsong bakom sig med två FM guld i diskus och ett FM brons i kula. Dessutom har han tagit totalt 6 medaljer i SFI mästerskapen och distriktsmästerskapen. Hannez bästa resultat i P15 diskus 62,01 är ÖID rekord.

Vasa Andelsbanks tränarpris: (tallrik + vandringspokal)

Jennifer Dahlgren (fotboll) med motivering:

Förutom att ha många års erfarenhet som huvudtränare för F11 så utsågs Jennifer Dahlgren även av Finska Bollförbundet som Årets tränare för barn. Ur Bollförbundets ögon en viktig kategori eftersom det ingår i deras strategi att lyfta fram tränare som bidrar till kvalitativ och trygg träningsmiljö. Detta ser man i Jennifers lag genom att mängden spelare har ökat genom åren och att trivseln prioriteras i laget genom andra evenemang och träffar för laget utöver träningar och matcher. Detta för att få flickorna att må så bra som möjligt både på och vid sidan om planen.

Genom sitt arbete för fotbollen också inom juniorfotbollssektionen så värnar hon om att fotbollen skall konstant utvecklas inom Malax IF och att alla skall behandlas lika. Kärleken till fotbollen skiner igenom i allt hon gör. Oberoende om det är att träna flickorna, jobbar för alla juniorer i sektionsstyrelsen eller jobba för fotbollen i hela regionen genom sitt engagemang i Pixnevallen.

Bjarne Nyqvists vandringspokal-lag, delas ut till ett framgångsrikt lag inom föreningen:

Herrlaget hockey med motivering:

Vinst i grundserien och vinst i playoff. Framförallt segern i finalen inför 685 fans är Malax hockeyns största bedrift genom alla tider!

Håkan Jänttis Finland 100-år jubileumsfond, tilldelas en eller flera aktiva personer inom föreningen (50€ + diplom):

Mikael Appel (friidrott), Andreas Ek (futsal) med motivering:

Mikael är en engagerad Malax IF:are som har ett genuint intresse för att arbeta för barns och ungas möjlighet att utöva meningsfull idrottslig aktivitet på sin fritid. Mikael är långvarig ordförande för friidrottssektionen, men är och har även varit aktiv inom både fotboll och skidning. Mikael har inom friidrotten verkat för att verksamheten skall vara rolig och inkluderande, samt att tröskeln att delta skall vara låg. Samtidigt har han också arbetat för att föreningen skall stöda äldre juniorer i sina möjligheter att utvecklas och nå sina potential som idrottare. Mikael är en eldsjäl som är bra på att entusiasmera och engagera.

Andreas gör ett ideellt arbete för föreningen och speciellt under de senaste åren för futsal i Malax med omnejd. Hans engagemang är enastående och med stor entusiasm tar han sig an olika uppgifter för att verksamheten skall rulla på och ser det som en självklarhet att
samarbeta med andra.

Felix Stens idrottsfond, delas ut till Malax IFs bästa dam/herridrottare 2023 (Baserat på FM, SFI och DM resultat, 100€ / pristagare + pokal))

Dam: Elizabeth Fogde med motivering:

3:e plats FM sjukamp D19 (Äänekoski) samt inomhus höjd D19 (Uleåborg) och femkamp D19 (Kuortane): 1:a plats FSI och DM i sjukamp (Kauhava). Mångsidiga mångkamparen Elizabeth Fogde knep under säsongen hela 3 stycken FM brons. De första medaljerna kom under inomhussäsongen i höjd och femkamp. Det tredje guldet bärgades utomhus i sjukamp.

Herr: Axel Nisula med motivering:

1:a plats FM inomhus – 60m H17 (Uleåborg), 1:a plats FSI 100m H17 (Åbo) och 200m H17 (Åbo), samt uttagen till landslaget – EYOF I Maribor Slovenien. Axel Nisulas framfart på löparbanorna under säsongen gick ingen förbi och uttagning till landslaget och deltagande i EYOF (European Youth Olympic Festival) var pricken över i:et. Axel knep FM guld inomhus på 60m i klassen H17. Tiden 6,90 på 60 meter inomhus är nytt ÖID rekord. Tiden 10,79 som Axel under säsongen löpt på 100 meter är också nytt ÖID rekord i klassen P17. Förutom FM guld har Axel också plockat två guld i SFI Mästerskapen.

Kategorier:
Allmänt Fotboll Friidrott Futsal Ishockey Orientering Skidor