Elizabeth knep FM-silver!

I Finska mästerskapen för 14-15 åringar knep Elizabeth Fogde en silvermedalj i höjdhopp i klassen F14. Tävlingarna avgjordes i Lahtis 9.-11.8. Förutom silvret sprang Elizabeth in på en fjärdeplats i 80m häck.

Vädrets makter bjöd på regn under söndagens höjdtävlingen vilket gjorde det mer utmanande att hoppa och även resultatnivån var aningen sämre än medaljörernas personliga rekord. Elizabeth hoppade hem silvret med 160 cm, vinnaren Tuuli Järvinen hoppade 162 cm.

På lördagen sprang Elizabeth 80m häck och tog sig enkelt vidare från försöken till final. I finalen blev slutresultaten en fjärde plats med tiden 12,03 som bara är fyra hundradelar från hennes personliga rekord.

Inkommande helg avgörs finska mästerskapen i mångkamp i Lappo. Elizabeth ligger på en första plats i landsstatistiken i sin åldersklass och vi i Malax håller tummarna för att hon får en lyckad mångkamp.

Som en kuriosa kan tilläggas att Malax IFs senast medalj i friidrott i finska mästerskapen även tagits i höjdhopp, den gången var det Sara-Lotta Huhtaoja som stod för bedriften och året var 2002.

Kategorier:
Allmänt Friidrott