Måndagbommen, Kolnebacken 8.6 kl 18 och hela veckan

Måndagen 8.6 kl 18 och hela veckan är det dags för Måndagsbommen i Kolnebacken.

Som tidigare meddelat när man nu enligt nya direktiv får samlas upp till 50 personer på sama ställe så kommer vi att ordna ”normala” Måndagsbommar på Måndagar 18:00 då främst tänkt för Juniorer och Nybörjare samt deras föräldrar. Vi kommer att ha ledare på plats för att ge nybörjarskolning och vi kommer att ha vanlig EMIT -tidtagning.

Seniorer och icke-nybörjare får såklart också komma på dessa ”normala” Måndagsbommar men vi måste se till att vi inte är mer än 50 personer och att alla undviker trängsel vid starten & målet samt vid kontrollerna ute i skogen.

De som hör till någon av riskrupperna eller annars inte vill eller kan eller hinner komma och springa på Måndagar kl 18 kan precis somhittills i vår ladda ner kartan från hemsidan eller ta en karta ur lådan och fara ut och orientera när det bäst passar en själv.
OBS! Kartorna kommer att bli tillgängliga för nerladdning först påmåndag ca kl 19:30 via Måndagsbommen hemsidan efter den ”normala” Måndagsbommen tagit slut.
Man stämplar inte vid kontrollerna även om det vissa gånger påvissa kontroller finns en EMIT stämpel som inte plockats in och omman vill ta tid så tar man tid med egen klocka precis som hittills i vår.

Vi hoppas att alla, precis som tidigare fyller i sitt deltagande via resultatformuläret på nätet så att vi kan se hur många som deltagit. Tack!

Kontrollerna är papperskontroller med kodnumret skrivit med svart tusch samt en Emitstämpel med samma kodnummer.
Eftersom det ännu inte är så mycket gräs och löv så är sikten lite bättre än vanligt men minns att grönt är verkligen grönt samt att det är mera vatten i sandgroparna nu än vad kartan visar.

Banlängderna: A: 5,1km, B: 4,0km, C-Svår: 3,0km, C-Lätt:2,6km, D: 1,4km, E: 0,7km
Starten är på Kolne Skogsväg 75. Parkering längs vägen

Nu bjuds det på en av de knepigare och helt klart ovanligare/mest speciella terrängerna i hela Österbotten!
Här kommer ett litet smakprov från ”testlöpningen” igår, söndag:
https://youtu.be/z9pUbxHdkAs

ALLA MED!
mvh,
Orienteringssektionen & Andreas

Kategorier:
Allmänt Orientering